Het Museumkwartier is het historisch centrum van de stad Utrecht. Dit deel van de binnenstad is rijk aan hofjes, grachten, middeleeuwse huizen, kerken, galeries, musea, restaurantjes en gezellige terrasjes. Ontdek de schoonheid, historie, kunst en cultuur in de schatkamer van Utrecht.

museautrecht-algemeenroodIn het Museumkwartier zijn alle grote musea van Utrecht te vinden: Het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement, Museum Catharijneconvent, Nederlands Spoorwegmuseum, Universiteitsmuseum / Hortus Botanicus, Centraal Museum, Sterrenwacht Sonnenborgh en het Aboriginal Art Museum; ze liggen op loopafstand van elkaar.

VERBORGEN SCHATTEN
Het Utrecht Museumkwartier kent naast veel musea ook verscholen hofjes, bijzondere winkeltjes, interessante galeries en gezellige terrasjes. Om dit veelzijdige en verrassende stadsdeel op een prettige manier te verkennen, is een stadswandeling een aanrader. Bij de VVV Utrecht en bezoekerscentrum RonDom zijn individuele wandelingen te koop. Ze duren gemiddeld een uur, gaan langs alle musea en hebben verschillende thema’s.

Oudegracht herfst_2 (c) Anne Hamers_Toerisme Utrecht

De mooie oude binnenstad van Utrecht leent zich uitstekend om lekker te winkelen, een terrasje te pakken aan de gracht en een van de vele musea te bezoeken. Door de centrale ligging van Utrecht bent u snel in elk deel van de Randstad, maar u bent ook vlakbij de Heuvelrug en de Veluwe. Even buiten de stad, vindt u rivieren en landelijke gebieden, uitstekend geschikt om lekker te wandelen en te fietsen