De voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau

Als je een vacature in je bedrijf hebt, los je die dan altijd zelf op? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat dit nogal wat tijd kost. Je moet een vacaturetekst schrijven, die verspreiden, CV’s en sollicitatiebrieven uitpluizen, sollicitatiegesprekken houden en uiteindelijk de juiste kandidaat selecteren en aannemen. Niet gemakkelijk! Gelukkig zijn er uitzendbureaus. Die kunnen je al dit werk uit handen nemen. De voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau staan hieronder op een rijtje:

Bereik

Veel mensen gebruiken ook de platforms van uitzendbureaus bij het zoeken naar werk. Deze platforms hebben een groot bereik onder mensen die via hun websites en sociale media een baan zoeken. Op die manier kunnen uitzendbureaus meestal een groter bereik genereren dan je via je eigen platforms zou kunnen. Een groter bereik betekent meer potentieel geschikte kandidaten voor de functie!

Vacature tekst

Uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het schrijven van goede vacatureteksten. Ze weten precies waar sollicitanten naar zoeken, en kunnen daarom in een handomdraai een aantrekkelijke vacaturetekst schrijven, die gegarandeerd de aandacht trekt.

Databank

Een uitzendbureau beschikt vaak over een uitgebreide database, waarin werkzoekenden zitten met allerlei verschillende opleidingsniveaus, competenties en eigenschappen. De kans is vrij groot dat in zo’n database een geschikte kandidaat te vinden is. Een uitzendbureau zal deze match snel gespot hebben en dus de vacature snel kunnen vervullen.

Administratie

Wanneer je een geschikte werknemer gevonden hebt, zal hij of zij meestal niet door jou in dienst genomen worden (hoewel dat wel mogelijk is), maar door het uitzendbureau. Dit betekent dat het uitzendbureau verantwoordelijk is voor o.a. de uitbetaling van de lonen, de afdracht van loon en andere belastingen, en het opstellen van jaaropgaven. Uitzendbureaus regelen meestal ook de voortzetting van het loon in geval van ziekte. Dit neemt je veel werk uit handen.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *